Site Rengi


 

HİJYEN BELGESİNDE KAMPANYA

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ...?

 
GSM: 0544 544 34 46  TEL: 0312 330 34 46

GIDA DENETİMİ

Gıda Denetimi

Gıda Denetimi Gıda izinleri Hijyen eğitimleri Nasıl Yapılır Kim verir Analiz Ücretleri Ankara Hijyen sertifikası Gıda Analizleri  Gıda Denetimleri

Gıda Denetimi Gıda hijyen ve saniyasyon denetimi; İşletmelerin daha temiz ve hijyenik koşullarda üretim yapabilmeleri, ve tüketicinin, gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla, gıdanın üretiminden son tüketiciye arzına kadar uyması gereken genel gıda hijyeni kurallarına uygunluğunun kontrolü işlemidir.

Gıda hijyen ve saniyasyon denetimi; Uygunluk kontrolleri 17.12.2011 Tarih 28145 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gıda Hijyen Yönetmeliği ve TS 13027 Gıda Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon Genel Kuralları Standardına göre yapılır.

HİJYEN DENETİMİNİN FAYDALARI

1 -Hijyen denetimleri işletmenin temizlik ve hijyenik yönden uygun hale getirilmesini sağlar.

2 -Hijyen denetimi işletmede, Güvenli ve kaliteli Ürün üretilmesini sağalar
3 -Hijyen ve sanitasyon  denetimi müşteri  şikayetlerin azalmasını sağlar. Bu sayede firma itibarı artar.
4 -Hijyen denetimleri tüketicilerin aldıkları ürünlerin sağlıklı ve güvenli olduklarından emin olmalarını sağlar.
5 -Hijyen denetimi mevcut ve/veya gelecekte olabilecek fiziksel, kimyasal, ya da biyolojik faktörlerden doğabilecek tehlikeleri tespit ederek önceden engellenmesini sağlar.
6 -Hijyen ve sanitasyon denetimleri tüm çalışanların ortak sorumluluğu sağlanarak etkin bir oto-kontrol sisteminin uygulanmasını sağlar.

7 – Hijyen denetimi ile personel motivasyonu ve işteki verimlilik artar.

8 -Hijyen denetimi  yasal mevzuata uygun üretim ve satış yapılmasını sağlar.

9 -Firmanın yasal denetimlere hazırlanmasına yardımcı olur.

Gıda Denetimi

Gıda Denetimi

HİJYEN VE SANİTASYON DENETİMİ PERİYOTLARI

Denetim periyotlarımız müşterilerimizin talebi doğrultusunda belirlenir. Arzu edersiniz aylık periyotlar la veya bir sefere mahsus denetim şeklinde haberli veya habersiz gerçekleştirilebilir.
YAPILAN HİJYEN DENETİMLERİDE;

-Binalar,Alt yapı koşulları, çalışma ortamları,

– İşletme, üretim koşulları, temizlik ve sanitasyon uygulamaları,

– Mal kabul koşulları,Depolama koşulları

– Satış/servis koşulları, temizlik, dezenfeksiyon uygulamaları,

– Haşere kontrolü,

– Katı /Sıvı atıkların kontrolü,

– Alet ve ekipmanların  temizlik ve hijyen kontrolü,

– Zemin, duvar, tavan, lavabo-tuvalet  temizlik ve hijyen kontrolü,

– Aydınlatma, havalandırma  kontrolü,

– personel hijyenikontrolü,kılık, kıyafet kişisel bakım kontrolleri yapılır.

28 Mart 2016
2.750 kez görüntülendi